Kok kraft for helsa

  • 24.10.2017 - 18:00

I gamledager ble mat laget p en helt annen mte enn i dag. Hadde man egne dyr, brukte man hele dyret til mat og kokte kraft p beina. Korn ble tatt direkte fra naturen, og ikke malt og bleket slik mye av melet vi finner i butikken i dag. Ser man bakover i tid og leter etter statistikk p ME, Fibromyalgi, allergi og astma var tallene mye lavere enn det vi ser i dag. At maten har mye skyld i dette er jeg ikke i tvil om, og mye av det vi finner i butikkhyllene i dag er strippet for nring, varmebehandlet s de gode tarmbakteriene vi trenger er borte. Uten gode tarmbakterier vil tarmhelsen og immunforsvaret vrt bli svekket. Les mer om dette:

https://soma.no/taler-vanlig-mat/

Det kan virke som en stor jobb og ta tak i sin egen kost,  forst at mye av det vi spiser gjr oss syke. Mitt tips er starte med koke kraft. Hell kraften i poser og isterningsbrett og tilsett i det meste av maten du lager. Bytt ut vannet i sauser og supper med kraft, tilsett kraft i gryter, gryteretter, stekt kjttdeig eller drikk den slik den er. Kjp inn kologisk kylling fra Stangekylling, Hovelsrud e.l og helstek den i ovnen til middag. Ta vare p skrog og bein, putt i en kjele med kaldt vann og litt eplecidereddik, kok opp og la trekke i 6 timer. Les mer om kraftkoking her:

http://www.paleo.no/hvordan-koke-kraft/

Dette var middagen vr p lrdag, helstekt landkylling med kl, lk og gulrot,enkelmat som gjr seg selv i ovnen. Jeg kokte kraft p skroget i etterkant, og p sndag hadde jeg 2 liter gelatinrik kraft som ble til en nydelig potetsuppe

Hper dere ble motivert til koke kraft:-)

Sukkerfrie Marsipankuler

  • 22.10.2017 - 14:37

Disse marsipan kulene er enkle og lage, smaker av jul og er sukkerfrie

Hjemmelaget marsipan:

150 g mandelmel

40g Tagatesse eller kokossukker

5 ss sukrinmelis

2 eggehviter

4 dr mandelessens

-Bland alt i en bolle og spe p med mandelmel til passe fast deig

-sett deigen i fryseren i 10-15 miutter

-Rull kuler og sett tilbake i fryseren i 5 minutter

-smelt ca 100 g 86% sjokolade i mikro eller vannbad og avkjl til 31-32 garder

-dypp kulene i sjokoladen og sett kaldt.

Oppbevares i boks i kjleskap

Jeg fikk 25 kuler av denne oppskriften, og de ble borte samme dag:-) I dag er det en gr regnvrsdag her, s tenkte jeg skulle bruke noe av dagen til lage fler.

Ha en fin sndag det ute:-)

Karamel Fudge uten sukker

  • 21.10.2017 - 15:08

I gr laget vi karamell fudge som har sttt i kjleskapet i natt. De var nydelige til kaffekoppen i dag tidlig.

Karamel Fudge

80 g sukrin gold

25 g fibersirup gold

20 g smr

1/2 ts salt

4 dl flte

-Bland alt i en kjele og la smkoke p middels varme i 40-45 minutter. Test om karamellen er ferdig ved dryppe en drpe ned i et glass kaldt vann. Hvis drpen stivner til en kule er den ferdig, hvis ikke koker du litt til.

-Hell alt i en form kledd med bakepapir, Blandingen skal vre ca 1/2-1 cm hy 

-Avkjl i kjleskap i minimum 2 timer. Del opp i biter, og oppbevar i tett boks i kjleskap.

I dag lager vi marsipan. Formen er ikke helt p topp i dag, men vi prver avlede slitenhet og kroppsverk med noe positivt for en liten stund:-)

Ha en nydelig lrdag:-)

En god dag og Snickers kuler

  • 20.10.2017 - 23:17

Etter innleggelse av Piccline og en hel dag p sykehuset i gr, er formen overraskende bra hos Viktoria. Dette er et mnster som begynner bli rimelig tydelig n, vske i.v i flere dager gir bedre form. I dag har hun faktisk vrt nede i stua nesten hele dagen, kun en times hvile i senga midt p dagen. Vi har lett p nett og funnet mange oppskrifter p julegodteri, og vi har til og med laget bde Snickers kuler og karamell fudge. Viktoria har gjort det meste selv,mens i.v stativet stod p kjkkenbenken. Den ble satt p sent av hjemmesykehus i dag, men det var ingen hinder for frkna. Siden vi spiser mest mulig sukkerfritt, og pser p med gode fettstoffer, var disse oppskriftene var helt perfekte, og de ble veldig gode. Deler Fudge oppskrift imorgen.

SNICKERS KULER:

120 g Fiber sirup gold

4 ss sukrin gold

1/2 ts salt

100 g peanttmel

150 g mrk sjokolade, minimum 80%

Hakket peantter

-Bland sirup, salt og sukrinsukker i en kjele,smelt sammen p svak varme

-bland inn peanttmel til en deig og avkjl 

-rull s kuler og dypp i smeltet sjokolade, dryss over hakkede peantter. Avkjl og oppbevar i tett boks i kjleskapet

N kryper frkna mi til sengs, med massevis av mestringsflelse etter dagen. Mamman smiler ogs ekstra n, og tar et glass rdvin fr senga venter.

Sjokoladepudding som reparerer tarmen

  • 01.10.2017 - 19:28

Mat er noe jeg har mye fokus p, i hp om at dette kan bedre formen noe. ME medfrer mye smerter, matvare intoleranser, mageproblemer og kvalme. Mye forskning siste r viser at de fleste ME pasienter kan ha lekk tarm, som igjen bidrar til opprettholde drlig helse. Frste prioritet for ha en frisk kropp, er ha en frisk tarm.  Du kan lese mer om lekk tarm herhttps://funksjonellmedisin.no/blogs/mage-tarm-og-fordoyelsesplager/?gclid=CPLW98D2z9YCFR7GsgodVS4Ddg

Gelatin han bidra til reparere en lekk tarm, s jeg forsker snike det inn i s mange matvarer jeg kan. P en sndags kveld er det godt vispe sammen litt sunn kveldskos

For 6 porsjoner (i sm glass) trenger du:

5 dl kokos melk

200 g mrk sjokolade (minimum 70%)

3-4 ss lnnesirup

-smelt alt sammen i en kjele og visp godt

Tilsett 5 ts gelatinpulver og visp godt

Hell i glass og avkjl ca1 time i kjleskap

Jeg har tatt ut den tykke delen i kokosmelk boksen og vispet den sammen til kokos krem. Ha p toppen sammen med br

Jeg bruker gelatinpulver fra Urtegaarden: https://www.urtegaarden.dk/gelatine-oeko

Ha en nydelig sndagskveld:-)

 

 

 

 

Glutenfrie rundstykker

  • 29.09.2017 - 19:32

Det er en utfordring til tider leve glutenfritt, srlig nr det meste av det du finner i glutenfri hylla i butikkene ikke er gode alternativer. De inneholder store mengder raske karbohydrater, mindre fiber og proteiner og kan gi store svingninger i blodsukkeret. Er det noe som kan gjre formen mye verre s er det akkurat blodsukkersvingninger. Vi med ME tler dette ekstremt drlig. Etter ha spist mat som fr blodsukkeret til stige raskt, for s falle igjen, frer det med seg en ekstrem tretthet. Jeg baker surdeigsbrd p gamlemten, av kologisk speltmel. Gjringsprosessen /Fermenteringen som foregr over mange dager, gjr at gunstige probiotiske bakterier dannes og brdet blir mer lett fordyelig og gir lavere blodsukkerstigning.

I dag var fryseren tom for surdeigsbrd, s dette er et godt og rask alternativ til en glutenfri frokost.

Jeg brukte to pakker Fiberbrd (Kjpt p Rema 1000) og fulgte oppskriften p pakken.

S tilsatte jeg 200 g mandelmel og 2 dl upasteurisert yoghurt. Du kan ogs bruke 1 dl vann, Biola, Kefir eller andre syrnede melkeprodukter.

Jeg formet deigen til rundstykker, stekte de p 180 grader i 35-40 minutter.

Hper bare frkna klarer vkne spass til kunne spise litt i dag. Vi startet dagen med besk av Hjemmesykehus som la ny veneflon, og intravens vske pgr n p dag 8.

M dagene bli bedre enn dette snart..

 

Sjokolademousse som medisin

  • 29.09.2017 - 18:18

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nringsrik mat er noe jeg m ha fokus p hver dag. Jenta mi spiser og drikker lite, og er plaget med kvalme hele dagen. Mat er ikke hennes venn for tiden, og det gr med mye tid p kjkkenet til finne matretter hun orker, som er lett fordyelig samtidig som den er nringstett. Vi spiser s ren mat som mulig, kologisk og ikke ferdigprodukter samtidig som vi holder oss vekk fra sukker, gluten og melkeprodukter med laktose. Denne sjokolademoussen er proppet med nring, uten sukker eller andre tillsettningsstoffer. Bare ren mat som fungerer fint som kveldskos p en fredag kveld.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For ca 4 porsjoner trenger du:

2 modne kologiske avocado

4 ss r kakao pulver (fra helsekosten)

8 kologiske dadler

4 ss kokosmelk

noen drper stevia

Alt has i en food prosessor eller blandes med stavmikser til myk konsistens.

Dette er basis oppskriften. Du kan tilsette mer sjokoladesmak ved smelte 100 g mrk (over 70%) sjokolade og blande inn.

Jeg tilsetter ogs en espresso shot med kaffe, 2 knivspisser himmalayasalt eller havsalt og 1 ts vaniljepulver

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Server med br, kokos og ntter.

Viktoria er fremdeles i sengen sin. Mlet er komme ned i stua til The Voice, spise sjokolademousse og nyte de sm yeblikkene:-)

-anette-

Kampenforlivet

Follow Norske blogger

Kontakt meg

kampenforlivet@epost.no

Flg meg

Sk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits