Magevennlige knekkebrød

Mange sliter med ømfintlig mage, glutenintoleranse og oppblåsthet. De glutenfrie alternativene på butikken inneholder ofte mye stivelse fra mais eller ris som igjen skaper trøbbel.

Fytinsyre er et stoff det finnes mye av i korn og nøtter og er faktisk ufordøyelig for oss mennesker. De hindrer opptak av viktige mineraler slik at næringsstoffene du har i pålegget på knekkebrødet eller brødskiva faktisk ikke tas opp i tarmen slik det skal.

Men korn er jo spist i hundrevis av år? Ja, det er sant. Men på veien har vi glemt hvordan våre forfedre tilberedte sine råvarer med bløtlegging, fermentering og surdeig. Ved å legge nøtter og frø i vann i minst 12 timer, vil disse antinæringsstoffene nøytraliseres og gjøres mer tilgjengelig for kroppen.

Les mer om dette her: https://paleo.no/blotlegging-av-notter/

Disse knekkebrødene er enkle å bake, det eneste du trenger å gjøre i forkant er å legge ingrediensene i vann dagen før.

OPPSKRIFT på 4 brett knekkebrød

I  bolle nr 1 har du i:

2 dl Jyttemel

4 dl glutenfri havregryn

6 dl vann

2 ss surdeigsstarter (Finnes ferdig i butikk)

Ha disse ingrediensene i en bolle og dekk med plast. La stå minst 12 timer

I bolle nr 2 har du i:

2 dl linfrø

2 dl solsikkekjerner

2 dl sesamfrø

2 dl gresskarkjerner

2 ts eplesider eddik eller 2 ts sitronsaft

Fyll på med vann så frøene dekkes, la stå minst 12 timer

 

SLIK GJØR DU VIDERE: 

Kle 4 stekebrett med bakepapir og sett ovnen på varmluft 175 grader.

Skyll frøblandingen godt i kaldt vann (hell over i en sil)

Ha så frøblandingen over i bollen med melblandingen, tilsett 2 ts mineralsalt og 2 ts fiberhusk.

Bland godt å la stå i 5 minutter.

Del deigen i 4 og trykk flatt utover bakepapiret.

Tips for tynne sprø knekkebrød: Ta 1 del deig på stekeplaten og legg et bakepapir over. Bruk kjevle og kjevle ut deigen. Fjern øverste bakepapir

Stek 2 og 2 brett av gangen. Etter 20 minutter tar du stekebrettene ut og skjærer firkanter med et pizzahjul

Stek videre i 40 minutter (totalt 60 minutters steketid)

Avkjøl på rist og oppbevar i kakeboks.

 

Håper det smaker:-)

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg