PÅ SKOLEBENKEN IGJEN

I dag startet jeg på mer utdanning og fordyper meg i NLP – Nevro Lingvistisk Programmering. Jeg skal ta mer utdanning i NLP practitioner Coach og Master i NLP. Denne lærdommen bygger på hvordan mennesket og hjernen fungerer, og at vi alle har et større potensiale enn hva vi utnytter.

Jeg gleder med til å lære enda mer, utvikle meg selv og ikke minst bygge opp en Coach utdanning som jeg kan hjelpe enda flere med.

“Det er ikke hvor du begynner som er viktig, men hvor du bestemmer deg for å ende opp”

Åpne sansene dine, velg hva du ser, hva du lytter til, hva du lukter, hvordan du vil fokusere.

Jeg skal ut å øve på mindfullness i naturskjønne Bygdøy i dag. Hva gjør du i dag for å åpne dine?

Håper dagen blir fantastisk, nå er det straks helg for mange av dere:)

TAR KLAGEKORET PLASS I HODET DITT?

Vi mennesker lager ofte historier eller “klager” over hvorfor vi ikke kan gjøre ditt og datt, eller hvorfor ting stopper oss i livet.

“Jeg kan ikke det fordi jeg sover dårlig…”

“Jeg kan ikke bli med dit fordi det minner meg om…”

“Jeg ble mobbet som ung, derfor har jeg dårlig selvtillit”

“Jeg levde i et dårlig forhold, derfor er livet mitt vanskelig”

Mange som har opplevd  vanskelige ting i livet snakker ofte om de, eller forteller de igjen og igjen til venner eller familien. Hvor ofte skal du gjennoppleve det som har hendt deg?

Jeg lå her opptil 20 timer hver dag i 11 år. Jeg kan ikke lenger gjenoppleve disse dagene…

Har vanskelige ting skjedd, prøv heller og aksepter fortid og gå videre. For hver eneste gang du snakker om det, vil hjernen din huske og kroppen gjenoppleve skiten igjen og igjen. Da vil opplevelsene være med på å forme deg som menneske. Negativ energi kommer fra fortiden, mens positiv energi handler om nåtid og fremtid. Mange av oss gjenopplever tragedier fra fortiden så vi ikke klarer å bevege oss videre. Klarer du å akseptere tillater du deg å leve i dag, for så å få det bedre i morgen.

Det betyr ikke at du skal glemme fortiden og begrave den, men heller takke den for hva den har lært deg, bruk den visdommen og modenheten til å tiltrekke deg positiv energi her og nå

Lær å se ting i perspektiv og gjenkjenn det positive selv i dårlige situasjoner. Mistet du jobben? Ja, det er dritt…men da har du muligheten til å skape noe nytt og bedre for deg.

Lær deg å sette punktum stede for å lage “klagekor” i hodet ditt. Det er lett å tenke: “Hun så jammen flott og slank ut. Jeg skulle gjerne gått ned noen kilo..” Tenk heller: Hun så jammen flott ut! PUNKTUM!!!

“Hun var flink til å snakke i den forsamlingen, selv hadde jeg aldri turt det”. Tenk: “Hun var flink til å snakke,PUNKTUM!!!

På denne måten kan du glede deg MED og la deg inspirere av andre uten å vekke klagetanker om deg selv i hodet.  Hold fokus på hva som var positivt for deg denne dagen, sutt på den karamellen og gled deg over nye hendelser i morgen:-)

Du kan velge å ha fokus på gjørma der du går tur, eller denne lille vakre marihøna som lyser opp mellom gresset. Uten rett fokus vil du gå glipp av alt det som omgir deg

Nyt kvelden alle

 

 

 

GÅ INN I SKALLET DITT OG BLI DER, NETTROLL!!!

Netthat er i vinden som aldri før, og det er helt greit for mange å gjemme seg bak tastaturene sine og spre all den eder og galle de må spy ut av seg. Før trodde jeg det var de yngre som var de værste, de som mobbet hverandre bak en skjerm. Det jeg er erfarer er at det er FORELDRENE til disse som er de styggeste trollene. 35-45 +, dame som må ha et utrolig kjipt liv siden de bruker enormt mye av tiden sin til å diskutere, dikte opp sammensatte historier og rakke ned på de fleste som stikker hodet sitt frem i sosiale medier.

Jeg lurer alltid på hvor dårlig disse menneskene må ha det med seg selv, for det kan da umulig gagne dem positivt å holde på sånn? Jeg vet av både erfaring, og forskningsbasert evidens at negativitet skader! Hisser du deg opp over andre, bruker tiden din til å diskutere andre negativt er det stor sannsynlighet for at DU aktiverer din egen hjerne med så mye stress at du selv ender opp syk. Slitenhet, hodepine, kroppssmerter, feberfølelse, hjernetåke….listen er laaaaang!

Bruker du store deler av ditt liv til å spre skjit om andre blir det litt karma når du ender opp med skjit helse selv.

Jeg leser mange festlige kommentarer og diskusjoner om meg selv på nett.

Kvinneguiden er vinneren! Vinneren av galskap og dumhet satt i “system”. At det skal finnes et forum der du kan gå inn i en meny, plukke frem det navnet du vil hetse litt, så skyte i vei sammen med hundrevis av andre troll…? Hvilken verden er det vi lever i? Hvilke forbilder er det vi setter? Dette er ofte voksne mennesker, de som barna våre lever opp til. Jeg hadde vært så flau hvis en av DERE hadde vært min mor, min trener eller min lærer!

Se dere selv i speilet da netttroll, er dere så perfekte og uten historie selv? Hva er deres rett til å bruke så mye tid til å kaste dritt, når dere heller kunne brukt den på å skape dere selv?

Kan vi ikke snart komme dit at konstruktive tilbakemeldinger, gode diskusjoner og FREMSNAKK av andre kan komme i fokus?

Jeg håper du tar deg tid til litt framsnakk i dag. Start med deg selv, så de rundt deg:-)

La disse trollene skamme seg så innmari at de kryper inn i skallene sine og blir der!

Ikke kom ut før du ser hva du holder på med! AMEN!

 

 

TROR DU ME SYKDOMMEN ER ARVELIG?

Hva svarte jeg tidligere når folk spurte meg: “Tror du ME er arvelig, siden både du og begge barna dine har det?” “Ja, jeg tror det er en genfeil eller arvelig feil i kroppen vi alle har som utløste sykdommen.”

Dette tror jeg ikke lenger. Etter foredraget mitt på konferansen fikk jeg dette spørsmålet igjen fra en i salen.

Dette var svaret mitt:

Når jeg ser på dette i dag, med åpne øyne og er ærlig med meg selv, tenker jeg ikke at dette er en fysisk arvelig sykdom. Min personlighet var ganske introvert fra jeg var liten, og jeg dro med meg en bagasje fra barndommen med mobbing og lav selvfølelse. Jeg var også ganske så perfeksjonist og “flink pike” i forsøk på å prøve å være bra nok og godtas i alle sammenhenger i livet. Her kommer kanskje den “arvelige” biten inn. At barna også kan være introverte og speiler fine foreldres væremåte, da ofte i en form for perfeksjon. Så er det også sånn at når en av de pårørende er ME syk, får et ME sykt barn, så tror man at man vet litt av hva som er riktig og ikke når det gjelder sykdommen. Dette skyldes jo den erfaringen man sitter på. Så styrer man kanskje litt mye med symptomer slik at du i beste mening prøver å holder barnet ditt sin sykdom i sjakk. Da er det lett at alt dreier seg om det, og det blir et sykdomsfokus i hele familien, og jeg tenker at det er noe vi ubevist overfører til våre barn. Vår redsel og sorg over å ha et sykt barn smitter også over. Barn ser vår redsel, noe som lett fører til at de selv blir redde og føler alvoret i sykdommen”.

Jeg tør å “kle meg naken”, droppe all form for tidligere skam og skyld og ærlig fronte mine tanker rundt dette såre tema. Jeg komme ingen vei med å skjule noe, dette er min erfaring og mine følelser. Jeg vet de kan hjelpe andre når noen baner vei først, med rå ærlighet i en fortvilet situasjon. Målet er som alltid å spre håp til andre som nå står der jeg engang gjorde.

 

Anette

 

OPERASJON I DAG

Min lille baby, han som alltid er der uansett hva, han som skjønner meg bare med et blikk..Min lille pomeranian Leo har lenge slitt med halting og patellaluksasjon i kneet. Nå er det så ille at operasjon er siste utvei. Det å legge en 2 kg liten hund med butt snute og luftrørskollaps i narkose er alltid en risiko. Vi krysser fingre for at det går bra, og at han etterhvert får et bedre kne og klarer å gå turer igjen.

 

Han er så klart verdens nydeligste lille hund, og en skikkelig mammadalt.

Opptreningen vil ta tid, og svømmetrening er et bra alternativ. Da passer det ypperlig at vi drar til huset vårt i Spania om litt over 3 uker. Vi blir der i ca 8 uker, så det blir mye tid til svømming i bassenget. Han skal bruke en liten redningsvest siden han blir så tung av all pelsen;)

Dette blir en lang dag for mammahjertet, så Wish me luck;)

Ha en fin dag alle

Rabatt på treningstøy til DEG

/Reklame/

Jeg er så heldig å få være ambassadør for Conquer Norge som lager treningstøy for både menn og kvinner, som passer både til løping, styrke eller turer i skogen. Kvaliteten er super, og du får 1 års garanti på klærne du kjøper.

DU kan få 25% rabatt ved å bruke rabattkoden: Kampenforlivet25

Tights: Diamond    Singlet: Rosa/sort

Kompresjons trøye: White/pink

Zip Hoodie Pink

Denne jakken fungerer like godt til jeans som til treningstights, varm og med god hette som fungerer supert til tur

Gå inn på : https://conquer.no/collections/kompresjonstroye-dame

Følg meg gjerne på Instagram https://www.instagram.com/kampenforlivet_/

Ha en super dag videre.-)

KJÆRE GENERASJON PRESTASJON!

Generasjon ”Snøfnugg” har det også bitt kalt i dag på konferansen jeg deltar på i dag.  Det at alle skal behandlers unikt, fordi alle er unike og ulike akkurat som et snøfnugg.

Generasjon Snøfnugg lar seg krenke og er krenkbare, de kjemper imot hvis de føler seg krenket. Når alle barn skal behandles unikt, blir de også krenkbare.  Krenkbare fordi selvrealisering opprinnelig var mer knyttet til fellesskapet og en felles moral. Mens i dag er det opp til deg selv å fylle livet med mening, derfor er det mange som føler de ikke har noen andre å klandre enn seg selv hvis de ikke lykkes.

 

Forskning sier ”Unge har det bedre nå enn før”. De har flere venner, bedre kost, bedre mosjon, mindre adferdsproblemer og mindre rus og alkohol.

MEN, til hvilken pris?

Det er en stor økning i psykiske plager, depresjon, selvskading og dårlig kroppsbilde. 30% sier at alt er et stress. Krav er ikke tilpasset barnets behov, og det sees ofte på presentasjonen i seg selv, ikke på barnet i sin helhet.

Prestasjonskravene til våre håpefulle starter allerede i barnehagen. Deres dager er ofte lengre enn en voksens arbeidsdag, og i deres oppholdsrom er det ofte veldig mange andre barn. Dette strider mot barns behov for ro og forutsigbarhet, og vi vet at uforutsigbarhet fører til stress.

Barn skal nå lære tall, bokstaver og skoleforberedende stoff allerede i barnehagen. Noe som igjen utfordrer ”lek” som basal egenverdi som er viktig for selvregulering hos barn.

I skolen øker prestasjonskulturen med nasjonale tester og karakterer. ”Aldri god nok” utfordrer barn og unges behov for å bli gode nok i kraft av seg selv. De kan ikke prøve å feile uten at det får konsekvenser for vitnemål og skolesøknader.

Mobbing er flyttet fra det fysiske rom til det nettbaserte, til ”blikking” og usynlig mobbing. De unge er ”PÅ” hele døgnet, de har det mentale stresset i lommen i form av en mobil.

Lurer noen fremdeles på hvorfor så mange unge går på en smell? Hvorfor flere og flere unge sliter med utmattelse på et alt for tidlig stadium?

DE HAR ALDRI RO! Det hjelper dem ikke å hvile eller sove lenge, for de RESTITUERER ikke. Hjernen er i konstant beredskap.

Så kjære ”generasjon prestasjon”: Ikke føl skyld eller skam for at dere ikke får til alt dere vil. Ikke gi opp når du ikke oppnår de resultatene du føler du må. Lær deg og øve på ro, være tilstede og tørre å logge av, helt AV. Sola går ned, og det blir mørkt. MEN den kommer opp igjen hver eneste dag!

Klemmer til dere

 

 

Jeg står på scenen i dag!

I dag har jeg stått på min største scene og holdt foredrag til noen hundre mennesker. Lite slår følelsen av å snakke om noe du brenner for. Konferansen heter «Når kroppen sier i fra». Medisinsk uforklarlige symptomer og utfordringer hos barn og unge er i fokus i hele to dager. Leger, forskere og behandlere fra hele landet er til stede, og det er fantastisk å se hvor vi er på vei til å hjelpe denne gruppen.

 

 Hadde noen gitt med all denne kunnskapen for 13 år siden, hadde jeg mest sannsynlig ikke mistet så mange år av livet. Men, jeg kan bidra Nå til at andre skal kunne komme seg ut av sykdom tidlig. At de skal få HÅP om at du kan bli frisk-)

Continue reading “Jeg står på scenen i dag!”

SUNNE FANTASTISKE SØNDAGSVAFFLER

God søndag alle sammen:-)

Søndag er til for ro og kos, og søndagsvafler til frokost kan lages supersunne og knallgode. Finn din favoritt og kjør vaffelpresse søndag:-)

BANAN VAFFEL (10-12 stk)

4 egg

180 g havremel eller jyttemel

2 modne bananer

2 ts bakepulver

1,5 dl havremelk eller annen melk du liker

2 dl cottage cheese

en klype salt, vaniljepulver og kanel

Miks egg og melk i en bolle. Rør inn det tørre og ha i bananer og cottage cheese. Bland alt i en foodprosessor eller med stavmikser. Spe med melk hvis den blir for tykk:-))

VAFLER MED KEFIR

4 egg

3 dl kefir eller surmelk (rømme, kesam eller creme fraiche funker også)

160g havremel eller jyttemel (tåler du gluten kan du bruke et grovt mel du har)

2 ss kokosblomstsukker (eller sukrin)

1 ts kanel og 1 ts kardemomme

1 ts natron eller bakepulver

Miks alt godt sammen og stek i smør

 

VAFLER MED HAVREGRYN (lavkarbo)

4 egg

100 g smeltet smør

4 ss havregryn

1/2 beger rømme

1 ss kokosblomstsukker

1 ts kardemomme

Spe med melk

Miks alt sammen og la røra svelle noen minutter før steking

Topp vaflene  med cottage cheese og bær eller Cottage cheese og skinke for en enda mer proteinrik og mettende frokost

Ha en nydelig søndag;-)

 

 

 

 

 

 

KOMMER DU?

Sola har så smått kommet frem og regnet har tatt en liten pause. Håper det holder seg sånn utover dagen, men det er jo noe som heter “det finnes ikke dårlig vær, bare…!

Har du ikke planer for dagen er det bare å kaste seg rundt. Hva er vel bedre enn masse glade mennesker, høy stemning og skikkelig glad musikk?

Kjole var planen, så det blir bare å putte ei strømpebukse i veska så jeg ikke fryser i hjel;-))

 

Tenker at stemningen vil øke bra fra kl 20 og utover, musikken passer jo fint til meg som er 40+

Vi jentene fra Blogghuset er i alle fall klare, og lover god stemning i vårt nærvær.

Håper vi sees:-))

Følg meg på SnapChat: Anettelie78