Det nærmer seg langhelg igjen, og både sol og varmegradene er på vei. Mange av dere vil kanskje kick starte grillsesongen?
Med små triks kan du spise nydelig mat i hele sommer, fulle av proteiner og gode fettstoffer som vil holde deg mett og ikke minst hjelpe deg med et stabilt blodsukker og vekt.
Alt rent kjøtt er fulle av proteiner, det samme er fisk og skalldyr. Bytt ut potetsalaten, pommes frites og ris med annet tilbehør og nyyyyt:-)
AVOCADO OG MANGO SALAT
Avocado er proppfull av gode fettstoffer som passer perfekt til grillmaten, og denne salaten er både syrlig og nøtteaktig.
Del 3-4 avocado i skiver og hell presset limesaft over.
Del 2 mango i biter, og bland alt sammen med ruccola og valnøtter.
Denne smaker utrolig godt til røkte svinekoteletter eller kylling
GRILLET HALLOUMI OST
Halloumi finnes både naturell og med chilli, og passer til all type kjøtt og som ekstra proteinkilde til vegetarmat. Del osten i 1 cm tykke skiver og grill de på høy varme ca 2 minutter på hver side.
Den får en crispy utside og mykere kjerne
SQUASH OG FETAOST SALAT
Grill squash i skiver på grillen på høy varme. Bland spinat og feldsalatblader sammen i en bolle og ha i fetaost, grillet squash og evt nøtter.
GRILLET SØTPAPRIKA
Denne grilles som den er, eller splittes i to og fylles med gode oster
Ønsker du potet til tilbehør er bakt søtpotet i staver, eller hel et godt alternativ.
Da er det bare å ønske helgen og sola velkommen om få dager:-)
Ha en nydelig onsdag!